Известният руски опозиционер Алексей Навални е поискал от служителите на затвора да му позволят да има бутилка лунна светлина, балалайка и дори кенгуру в килията си, според писма, публикувани онлайн от екипа му, забеляза Sky News.

Странните искания на Навални, за които се съобщава, че всички са били отхвърлени, са описани подробно в извадки от кореспонденцията му с администрацията на затвора, публикувани в неговите социални медии.

Критикът на Кремъл прекара близо шест месеца в изолация в затвор във Владимирска област, източно от Москва, където излежава деветгодишна присъда за измама и неуважение към съда.

"Когато седите в наказателна килия и имате малко забавления, можете да се забавлявате с кореспонденция с администрацията“, пише Навални.

Той също така е помолил на друг затворник да бъде даден мегафон, за да може "да крещи още по-силно“, докато в друга молба той призова друг затворник да бъде удостоен с най-висок ранг по карате, след като "уби човек с голи ръце“.

Навални е изразил особен проблем с отхвърлената му молба за кенгуруто като е заявил, че ще "продължи да се бори за своето неотменимо право" да притежавам животното.