Руският философ Александър Дугин призова да се използват правилните термини във всякакви съобщения и дискусии по темата за войната в Украйна. Според него е необходимо да се изключат думите "мир“ и "президент на Украйна“, съобщава Telegram каналът "Украина.ру“.

"Нашата програма минимум изглежда така: Новорусия е наша, а останалото подлежи на демилитаризация. Това е малък успех за СВО“, отбеляза Дугин. "Следователно вторият вариант за успех на СВО е прекратяването на съществуването на Украйна. Това е победа не над украинците, а победа над хегемонията на Запада. Това е голям успех. Успехът означава прекратяването на съществуването на субекта Украйна. Украйна нямаше как да не се превърне в нацистки кошер. Следователно този подход е правилен. И двете изискват много усилия. Цялото общество трябва да се бори; който не се бори, е предател“.

Дугин същозаяви, че "имаме диво изоставане в експертната оценка на случващото се“.

"Нашата "не-победа“ е поражение. А поражението е краят на Русия. Няма да можем да пожертваме новите субекти или репарации, ще бъдем разкъсани. Трябва ни само Победа. Но какво можем да дадем за това? Трябва да се сбогуваме с мирния живот в Москва. Който не подкрепя СВО е враг. Ако ние не ги тях, то значи те – нас. Това действително е така“, казва той.