29-годишен привърженик на Левски бе наръган с нож посред бял ден в албанския квартал Чаир на северномакедонската столица Скопие, потвърдиха от МВР на югоизточната ни съседка. Инцидентът се случи преди футболната среща от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между "сините" и местния "Шкупи".

“На 27 юли 2023 г. в 18:38 ч. в СВР Скопие е съобщено, че на улица "Цветан Димов“ са нападнати физически Д.А. (29 г.), Д. Ж. (28 г.), Ф. Д. (31 г.) и М. С. (30 г.), всички от Република България, при което е използван и остър предмет, с който е наранен Д. А., който е транспортиран в МБАЛ "Св. Наум Охридски, където е диагностициран с тежки наранявания, но според справката от болницата лицето е в стабилно състояние. Предприемат се мерки по изясняване на случая“, се казва в съобщението на МВР

Според информация на "Фокус“ от запалянковците на Левски в Скопие, нападнатият действително е в стабилно състояние и без опасност за живота.

Едновременно с това инциденти възникнаха на входа на Националния стадион "Тодор Проески", където "сините“ привърженици влязоха в сблъсъци с полицията. Според източника на "Фокус“, 9 души са задържани от органите на реда.

Според македонската версия, изразена на сайта Sportmania, при влизането си на стадиона, "група хулигани“ са започнали да викат "Убий шиптара. Това е България. Македония е българска“. Това е сметнато за провокация и полицията се е намесила и е задържала привържениците.

Предполага се,  че видео е именно от инцидента с наръгването в Чаир.