Сръбският национален авиопревозвач Air Serbia отхвърли съобщения в медиите за високи цени на билетите за полети от Русия до Белград като умишлена дезинформация, информира Euractiv.

В прессъобщение се казва, че "спекулации и неверни твърдения относно цените на билетите на Air Serbia между Белград и дестинации в Руската федерация бяха публикувани в някои сръбски медии и социални мрежи".

От Air Serbia заявиха, че не желаят да коментират "причините, поради които определени медии и лица биха искали да разпространяват дезинформация относно предполагаемо високите цени на билетите".

"Билетите за всички полети през септември са разпродадени от дълго време. Що се отнася до октомври, през първата половина на месеца все още има много малко свободни билети", заяви компанията.

В сряда белградските медии съобщиха, че билетите за полети от Москва до Белград струват до 9 000 евро.

Според прессъобщение на Air Serbia еднопосочните билети за полети в икономична класа от Москва до Белград започват от 397 евро.

"Най-скъпият наличен еднопосочен билет в икономична класа между Москва и Белград струва 567 евро. Когато става въпрос за двупосочни билети от Москва до Белград в икономична класа, най-ниската налична цена започва от 816 евро, а най-високата възможна цена е 1156 евро. Всички цени са посочени общо, включително всички свързани с тях данъци", се казва в прессъобщението.

Голям брой руснаци вече са напуснали страната след началото на руската инвазия в Украйна, а много други се опитват да напуснат Русия, след като преди два дни руският президент Владимир Путин нареди мобилизирането на до 300 000 военни резервисти за участие в боевете в Украйна.

Air Serbia е единственият европейски авиопревозвач, освен Turkish Airlines, който поддържа полети до Русия въпреки ембаргото на ЕС за полети.

Руските граждани не се нуждаят от виза, за да влязат в Сърбия.