По време на масираната ракетна атака срещу Киев африканските лидери, които са на посещение в украинската столица, са се укрили в бомбоубежище в един от хотелите в града, предава Reuters.

Снимачен екип на агенцията е уловила как африканските лидери пристигат Киев в колона от автомобили и влизат в хотел, за да използват бомбоубежището му.

Междувременно от пресслужбата на президента на Южноафриканската република съобщиха, че мисията на африканските лидери в Киев "върви добре и по план“. Допълва се, че скоро ще започнат преговори с украинския президент Володимир Зеленски, по време на които ще бъде представен "африкански мирен план“ за конфликта.

Русия нанесе ракетен удар по Киев по време на посещението на африканските лидери в Киев, използвайки едновременно балистични, крилати ракети и БпЛА. Съобщено бе, че над и около въздушното пространство на Киев са унищожени хиперзвукови ракети "Кинжал", 6 крилати ракети "Калибър" и два дрона.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба определи ударите като ясен сигнал към Африка, че Русия не иска мир, а само по-голяма война.