По време на посещението си в Лвов турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще предложи на Володимир Зеленски да организира срещата му с президента на Русия Владимир Путин, съобщава кореспондентът на телевизионния канал A Haber от Лвов, като се позовава на дипломатически източници.

"Очаква се Ердоган да предложи на Зеленски да организира срещата му с Путин“, заяви кореспондентът на телевизионния канал от украинския град.

Междувременно CNN Turk, позовавайки се на свои източници, съобщава, че Путин и Зеленски може да се срещнат, за да определят "пътна карта“ за Украйна.

По време на посещението си в Лвов турският президент Тайип Ердоган ще предложи на Владимир Зеленски да организира срещата му с президента на Русия Владимир Путин, съобщи от Лвов телевизионен канал Хабер, позовавайки се на дипломатически източници.

"Очаква се Ердоган да предложи на Зеленски да организира срещата му с Путин“, каза кореспондентът на телевизионния канал от Лвов.

Междувременно CNN Turk, позовавайки се на източници, каза, че Путин и Зеленски може да се срещнат, за да определят "пътна карта“ за Украйна.

"Зеленски е предлагал на руския президент Путин двустранна среща на върха четири пъти. Това предложение на Киев винаги е било отхвърляно от Москва с отговора: "няма конкретен въпрос, който лидерите да решават“. Но преди тристранната среща на върха в Лвов се забелязва, че Русия е започнала да смекчава твърдата си позиция. Според новините, които получихме Според руски източници руският президент Владимир Путин може да се срещне с Владимир Зеленски. Според информацията, която турският телевизионен канал получава от руски източници, лидерите могат да обсъдят и определят пътна карта. След това делегациите могат да започнат работа, за да вдъхнат живот на тази "пътна карта“. Дори и да няма окончателен мир в Украйна, поне постигането на устойчиво прекратяване на огъня ще зависи от посланията, които Зеленски ще предаде на президента Ердоган на срещата на върха в Лвов в присъствието на генералния секретар на ООН Антонио Гутериш.

Превод и редакция: Иван Христов