60-годишен шофьор загина, а други двама души бяха ранени при катастрофа, станала в понеделник следобед на DN6, в района на Топлец, окръг Караш-Северин, на границата с окръг Мехединци, всички жертви са български граждани, предават от Аджепрес.

Според полицейския инспекторат на окръг Караш-Северин (IPJ) в пътния инцидент са участвали пет автомобила - три коли, автобус и микробус.

Пострадалите - жена и мъж, са транспортирани в болница за преглед и оказване на медицинска помощ.

От първите огледи полицията е установила, че автомобил с българска регистрация, управляван от 60-годишен български гражданин, се е сблъскал челно с автобус, регистриран в окръг Олт. В инцидента са участвали още две коли от окръзите Мехединци и Долж, както и микробус с българска регистрация.

"При произшествието е загинал 60-годишният водач и са пострадали пътникът отдясно отпред от същия автомобил, както и водачът на микробуса, всички участници в ПТП-то са били български граждани, като двамата от пострадалите са транспортирани в болница за оказване на медицинска помощ“, уточни цитираният източник.

Шофьорите са тествани за алкохол. Установено е, че не са употрбили алкохолни напитки.

Полицията продължава разследването за установяване на причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът, а по случая е образувано досъдебно производство.