Сблъсък между два трамвая в северната провинция Самсун на Турция рани най-малко 26 души, един от които тежко, според предварителните данни, съобщи Daily Sabah.

При инцидента, който се e случиl в квартал Чаник в Самсун в ранните сутрешни часове, два трамвая, принадлежащи на Samsun Light Rail System, сa se блъсkaли един в друг близо до спирка Piazza.

 Голям брой служители на Службата за управление на бедствия и извънредни ситуации, пожарникари и медицински екипи са изпратени на мястото на инцидента.

Медицинските екипи са транспортирали с линейки пострадалите в близките болници в града.

След инцидента губернаторът на Самсун Зюлкиф Дагли и столичният кмет Мустафа Демир са посетили място, като са пожелали на ранените граждани бързо възстановяване.

Говорейки пред журналисти, Дагли е заявил: 

"За съжаление ситуацията изглежда тежка. Имаме 26 ранени, повечето от които са леко ранени и са на амбулаторно лечение. Преживяхме нещастен инцидент, това е важно събитие... Смятаме, че става дума за техническа повреда “, е отбелязал Дагли.

Мустафа Демир еотбелязал, че инцидентът ще бъде разследван и по първоначални данни няма опасност за живота на никой от ранените.