Четирима души са пострадали тежко, а други 20 са с леки наранявания след преобръщане на автобус във федералната австрийска провинция Щирия в късните часове на четвъртък, съобщава вестник Der Kurier.  

Превозното средство е излязло от пътното платно близо до Бат Митерндорф в района на Лицен и се е преобърнало по склон, поясниха полицейските власти. На място са били изпратени спешни екипи, които са започнали спасителна операция "доколкото е възможно през нощта“, се казва в разпространеното изявление.

Според полицията автобусът се е движил към Грундлзее по неасфалтиран път. Причините за избрания маршрут все още се изясняват. Превозното средство се е преобърнало, след като е попаднало на насип. Машината е спряла от движение до водоем. Всички пътници са успели да напуснат сами превозното средство.

Двама от тежко ранените са транспортирани с хеликоптер до болници в Занкт Пьолтен и Залцбург, а другите двама тежко ранени са откарани с линейки в Бад Ишл и Ротенман. На останалите е оказана медицинска помощ в близък здравен център, след което са били изписани.