Броят на убитите при стрелба в училище в град Ижевск в руския регион Удмуртия нарасна до 13, сред които седем деца. 21 души са ранени, включително 14 деца, съобщиха за ТАСС в от пресслужбата на Следствения комитет на Руската федерация.

"По предварителни данни 13 души са станали жертви на престъплението, включително шестима възрастни и седем непълнолетни. 14 деца и седем възрастни са ранени“, поясниха от СК.

Първоначално бе съобщено за шест жертви, а по-късно – за девет. От пресслужбата на регионалното Министерство на вътрешните работи обявиха, че сред жертвите е намерено и тялото на мъжа, който откри огъня. Предполага се, че той се е самоубил.

"Полицията откри тялото на мъжа, който откри стрелба. Според съобщенията той се е самоубил“, се казва в съобщението от пресслужбата. СК потвърди информацията.

От разпространените досега съобщения става ясно, че неизвестен мъж е проникнал на територията на училището, убил е охранителя, след което е продължил да стреля. Бил е облечен с черна тениска с нацистка символика и балаклава. Не е носил документи в себе си, а самоличността му в момента се установява. Мотивите за атаката се разследват.

На място работят полицейски служители и екипи на "Спешна помощ“. Училището, в което е извършено нападението, се намира недалеч от сградата на градската администрация.

По последни данни от СК стрелецът е бил възпитаник на училището, в което откри стрелба. Лицето, чието име не се уточнява, е родено през 1988 г.