След спор на пристанището в Дортмунд 13-годишно момче убива бездомник и документира това с видеоклип на мобилния си телефон. Предполагаемият извършител и още трима тийнейджъри са арестувани, предадеTagesschau.

"Предполагаемият извършител е българин", допълва De Welt.

Гребци на пристанището са станали свидетели на ожесточен спор между няколко души и са се обадили в полицията. По данни на прокуратурата в Дортмунд по време на спора 31-годишен мъж е бил ранен няколко пъти с нож.

Малко по-късно мъжът е починал от нанесените му прободни рани. Четирима души са избягали от мястото на инцидента. По данни на разследващите обаче те са били временно арестувани само няколко минути по-късно.

Четирима от арестуваните са деца и тийнейджъри.

Четиримата души, които първо са избягали, а след това са били арестувани, са две деца в криминална възраст и двама тийнейджъри на 14 и 15 години.

Двете деца са били освободени след дадените от тях показания. Двамата младежи ще бъдат разпитани от полицията по-късно днес. След това ще бъде решено дали ще бъдат изправени пред магистрат. Те са представлявани от адвокат.

Провежда се анализ на мобилните телефони

Възможното оръжие на убийството - нож - е намерено от полицейско куче в близост до местопрестъплението. Водолази от пожарната също са били изпратени за осигуряване на доказателства на местопрестъплението. След аутопсия в петък (5 април) сутринта жертвата е идентифицирана. Той е 31-годишен мъж, чието местожителство не е известно.