Товарен кораб е потънал край гръцкия остров Лесбос, предава Associated Press, като допълва, че при инцидента е загинал един човек, а 12 други членове на екипажа са в неизвестност.

Raptor, регистриран на Коморските острови, е бил на път за Истанбул от Александрия, Египет. Плавателният съд е превозвал 6000 тона сол. Екипажът му е бил 14-членен, сред които осем египтяни, четирима индийци и двама сирийци, уточниха от бреговата охрана на южната ни съседка.

Корабът е докладвал за механичен проблем в 7:00 часа сутринта местно време в неделя, а 8:20 часа е изпрати сигнал за помощ. Малко след това изчезнал от радарите на около четири и половина морски мили (8 километра) югозападно от остров Лесбос.

Мъртъв член на екипажа е бил изваден в неделя следобед и транспортиран до Лесбос. Тялото е транспортирано на острова, но все още не е идентифицирано, поясни говорител на бреговата охрана пред агенцията.

Един гражданин на Египет е бил спасен.

Осем търговски кораба, два хеликоптера и една фрегата издирват оцелели. Три кораба на бреговата охрана на Гърция са имали затруднения да достигнат района заради бурното море.

Телевизионният канал Mega съобщи, че спасеният член на екипажа, инженер, е информирал офицерите от бреговата охрана, че корабът е започнал да се пълни с вода в събота.

В района са духали северозападни ветрове със скорост над 80 км/ч.