В понеделник, 10 октомври 2022 г., масирана руска ракетна атака срещу Украйна уби най-малко 10 души и рани около 60 други. Това каза прессекретарят на Националната полиция Маряна Рева, цитирана от Агенция УНИАН

"Ако говорим за цяла Украйна, тогава в допълнение към Киев, удари са регистрирани в 14 други региона на държавата. Общо към момента можем да говорим за десет загинали и около 60 ранени в цяла Украйна в резултат на руски ракетни удари“, каза Рева.

Според прессекретаря на Националната полиция полицейските служители работят на място, за да помогнат на хората и да регистрират всички последици от военните престъпления на Руската федерация. Служителите на реда правят всичко възможно да осигурят безопасността на хората.

"В същото време се обръщаме към всички граждани: не пренебрегвайте сигналите за въздушна атака. Тази сутрин показа колко е важно да се спазва дисциплината, всички препоръки, които правителството предоставя. Ето защо при първата тревога за въздушна атака трябва да слезте в убежището, защото това е въпрос на вашия живот и здраве“, добави Рева.