Десет души, включително пет деца на възраст от 3 до 15 години, загинаха при пожар в ранните часове на петък в жилищна сграда във Во-ан-Велен близо до френския град Лион, предава Reuters, като се позовава на министъра на вътрешните работи на страната Жералд Дарманин.

Други четирима души са тежко ранени при пожара, започнал от приземния етаж, преди да обхване седеметажната сграда, съобщиха спасителните власти пред местните медии.

Кадри в социалните медии показаха огромен тъмен облак, който се издига над сградата по-рано през деня.

"Събудих се от писъци“, разказа съсед пред вестник Le Progres de Lyon. "Искахме да помогнем на хората, но димът беше твърде гъст“.

Други свидетели, цитирани от местни медии, твърдят, че жена е хвърлила детето си към събралото се множество, което успяло да го хване.  След това тя скочила от прозореца, за да се спаси от огъня и дима, но е загинала.

Прокуратурата в Лион започна разследване, за да установи как е избухнал пожарът, и поясни, че към настоящия момент не може да изключи нито една хипотеза, включително за умишлен палеж.

Дарманин, който се отправя към мястото на трагедията, заяви, че има "няколко сценария".

Съседи казаха на медиите, включително Le Progres de Lyon и BFM TV, че в приземния етаж на сградата, разположена в предградията, са живеели дилъри на наркотици.