Качественият разговор за мен е свързан със слушането. Всеки иска да бъде чут.

Това е рецептата за качествен разговор според юриста и водещ на подкаста "Limitless" Живко Кръстев, която сподели в предаването "Животът на Фокус" по Радио "Фокус".

"Слушаме, защото това, което наблюдавам и в комуникация с мои приятели, много ми прави впечатление, то се долавя. То е едно неприятно усещане, когато те прекъсват и не ти дават възможност да се изкажеш. Всеки човек обича да бъде чут и това е много важно в комуникацията. Ние да оставим човека да изкаже своето мнение, да слушаме какво ни казва, защото от всеки един човек има какво да научиш", смята създателят на подкаста.

"При мен гостуват много различни хора в предаването, обхващам много разнообразни теми. От предприемачи до хора, които са в шоу бизнеса или хора, които правят изкуство и това всичкото е съчетано. Моята цел е да извадя най-доброто от тези хора", смята Кръстев.

Водещият признава, че не винаги е умеел така лесно да предразполага гостите си, като го е направил с много работа върху себе си.

"Аз също бях от хората, които прекъсваха, не изслушваха преди години, но започнах да си давам  едни такива мисловни сигналчета в съзнанието, защото го установих, дори попитах за обратна връзка. Това беше преди години. И това ми даде един приятел като обратна връзка: "Ама, ти, не слушаш!", каза още Кръстев.

Според него най-важно за един водещ на предаване е разговора на бъде устроен така, че да има полза за слушателя.

"Когато сме настроени така да приемаме информация и да сме настроени към това, че от всеки човек има какво да научиш, тогава израстваме и разширявам съзнанието си", смята още Живко Кръстев.