Президентът на Славия Венцеслав Стефанов сподели пред Александър Антонов за предаването "Спортът във Фокус" на радио "Фокус" мнението си за идеята отборите от българското първенство да преминат на схема пролет-есен, как биха реагирали играчите на такава промяна, може ли Славия да спечели този сезон Купата на България и още интересни теми.

Трябва ли първенството да обърне схемата си и да мине цикъл пролет-есен, защото така един вид ще се спестят някакви средства?

"Това са пълни глупости. Има квалификации, има мачове. Който го говори всичкото това нещо, той не си дава сметка, че програмата на ФИФА и УЕФА не е съобразена с обратното първенство, а с това, което има до момента. И ако се обърне в месеците, в които се играят квалификациите, нашите футболисти няма да са подготвени."

Как биха се отнесли футболистите към тази идея евентуално ако се случи?

"Не мога да ви кажа, но със сигурност те могат да ви кажа. Аз не мога."

Има ли сили Славия да повтори триумфа за купата от 2018 година?

"Тази година не. Хегемонът е Лудогорец."

Как оценявате включването на петимата юноши към първия отбор?

"Щастлив съм безкрайно."

Прави ли ви впечатление още някои отбори от елита, които да дават толкова много шансове?

"Няма такива."

На световното първенство видяхме най-новата иновация в помощ на съдиите, именно полуавтоматичната система за засада. Възможно ли е тя един ден да бъде приложима в България?

"Не мога да отговоря на този въпрос, не съм специалист в това отношение. Каквото и да кажа няма да е меродавно. Би било добре, но не знам дали ще има кой знае какъв ефект. Тези сантиметри за засада или милиметри не играят много голяма роля."

Да, напоследък станаха и доста противоречиви решения в топ първенствата дори.

"И Мишел Платини, и Сеп Блатер са против това измерване на засадата. Загуби се пиперът на играта."

Според вас ще бъдат ли наказани по някакъв начин Манчестър Сити след нарушаването на финансовия феърплей, тъй като в момента са разследвани, Ювентус вече бяха наказани поради по-различни причини?

"Аз не съм запознат, защото изобщо и в мечтите не мога да си мечтая за такива финансови ресурси, и просто не мога да дам компетентно мнение. Ние си копаем в нашата малка градинка и гледаме да сме изрядни и изправни, за да нямаме такива проблеми."