Започва изграждането на нова система за документи за самоличност у нас. Това става след като МВР подписа договор за обществена поръчка с германски консорциум, съобщават от институцията.

Разчитаме, че ще бъдат приложени най-добрите практики и иновации в концепцията, която трябва да бъде подготвена от изпълнителя в рамките на 30 дни от подписването. От страна на МВР е направена необходимата организация и всички екипи са запознати със задълженията и отговорностите си при изпълнение на дейностите, заяви заместник-министър Моника Димитрова-Бийчър по време на среща с представители на фирмата-изпълнител.

Тя подчерта, че дългосрочният проект е най-големият и съществен към момента и представлява огромна стъпка напред за България.

Директорът на дирекция "Български документи за самоличност“ Светлана Ценева изрази увереност, че в резултат от партньорството страната ни ще има документи на световно ниво.

От германския консорциум заявиха готовност да осигурят на страната ни следващо поколение документи за самоличност. За изпълнение на проекта са подготвени екипи както в Германия, така и в България. Те ще работят в тясно взаимодействие с екипите на министерството.