"Инстаграм" ще дава кеш бонуси за добро съдържание. Тази новина коментира футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Това според нея е признак, че влиянието на социалната мрежа отслабва или че се търсят нови бизнес модели, чрез които да се генерират приходи. "До няколко седмици "Инстаграм" започва да раздава бонуси на хора, които предлагат интересни публикации, и да тества дали това ще привлече повече потребители заради качественото съдържание и ще генерира нови приходи в следствие на увеличените реклами", обясни доц. Тодорова.

Според нея с това "Инстаграм" ще влезе в пряка конкуренция с "TikTok". "TikTok" е много безразборен, хаотичен, но за всеки има по нещо и наистина съдържанието се създава от потребителите, но с комерсиална цел."

Meta също ще предлага подобни пакети и услуги като "пролетен бонус" и "бонус за ефективност". "Отново ще награждава потребителите според това, което предлагат. Това показва криза на компанията и необходимост те да комерсиализират всичко и да се опитат да извлекат допълнителни средства. Според мен ще има ефект, защото това ще насърчи хората. Знаем, че паричният стимул е най-ефективен. Самите потребители вероятно ще се възползват от това", смята Мариана Тодорова.