Много рядко се случва хората да излязат от залата супер заредени. Всичко в спектакъла "Пипи Дългото чорапче“ е заредено с положителна енергия. Това каза заместник-директорът на Младежкия театър "Николай Бинев“ Делян Тодоров в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“.

Той сподели, че проектът е изисквал дълга предварителна подготовка – на драматизацията, на заглавието, на музиката. "Много труд по сценографията и от постановъчния екип, след това вече и ежедневната работа на сценичните работници, осветителите, озвучителите, които трябва да направят така, че представлението да изглежда така, както е било на премиера. Много усилия се хвърлят от страна на всеки. След това всичко се разви по възможно най-добрия начин“, разказа Тодоров.

Актрисата Зорница Маринкова заяви, че едно от посланията на представлението е да запазим детето в себе си и приятелството. "Това представление е колкото за деца, толкова и за възрастни“, отбеляза тя.

Актрисата сподели, че ролята й в представлението е много по-различна от всички роли, които е правила до момента в Младежкия театър. "Най-интересното и изненадващо за мен е, че стана с голяма лекота, с голямо удоволствие. С режисьора Венцислав Асенов сме работили с такава лекота“, каза Маринкова.

Автор на музиката е Владимир Ампов – Графа. Той има номинация за наградите "Аскеер“ 2024 в категория "Театрална музика“. Композиторът сподели, че работата му е била предизвикателство, но и вдъхновение. "Работата не беше малко – 28 отделни композиции, от които повечето песни. Беше много интересно, защото за пръв път работих по готов текст на Венци Асенов. Всички текстове на песни бяха измислени и аз реално трябваше да направя мелодиите по тях. Обикновено работя точно по обратния начин“, разказа Графа.

Спектакълът ще бъде поставен в Младежкия театър "Николай Бинев“ на 31 май и на 1 и 2 юни.

По повод Деня на детето Младежкият театър е подготвил богата програма. "На 1 юни Гъбарко ще забавлява децата на касата на театъра. От 11:00 е представлението на Пипи, след което актьорите ще се снимат с децата. От 14:00 часа ще има работилница "Направи си приказен герой“, като нашите куклени актьори ще помагат на децата да си създадат кукли. Всеки, който желае, може да се запише на касата на театъра“, разказа заместник-директорът на Младежкия театър.

На 1 юни програмата продължава с представленията "Червената шапчица", "Трите прасенца" от 14:00 и 16:00 часа и "Ромео и Жулиета" от 19:00 часа.