Българската звезда в най-голямото музикално шоу на Балканите "Звезде Гранда" - Янко Янков се класира за четвъртфиналите в надпреварата.

Единственият роден изпълнител в състезанието победи босненеца Самед Джело в 11-и кръг, видя репортер на "Фокус" (Молим колегите от други сайтове да цитират при взимане на новината!).

26-годишният перничанин изпълни този път четири песни, за да стигне до следващата фаза. Янков (както и в предходните кръгове). Сред тях бяха такива на сръбската легенда и негов кумир - Шабан Шаулич, както и на Дарко Лазич.

След първите три изпълнения (както е по регламент в този кръг) той получи гласовете на всички в журито: Светлана Ръжнатович (Цеца Величкович), Ана Бекута, Вики Милякович, Александър Милич (група "Милиграм"), Джордже Давид (рок група "Генерация 5") и Ивана Петерс, която заместваше Мария Шерифович.

Опонентът Самед Джело също получи пълен вот и се стигна до акапела. Там босненецът заложи на "Зайди, зайди", но се провали, а Янков изпя песен отново на Шабан Шаулич, след което взе и успеха с 4 (Александър Милич, Ивана Петерс, Вики Милкович и Джордже Давид) на 2 гласа (Светлана Ръжнатович и Ана Бекута).

Ментор на Янко Янков е Светлана Джуришич, а на Самед Джело - Драган Стойкович - Босанац. В репешажите Джело загуби и отпадна от мегашоуто.

В коментарите на журито след представянето на двамата се открояваше това, че Янков е "тежка артилерия" стигне ли се до акапела.

Тазгодишното "Звезде гранда" е в по-различен формат. В него участват едни от най-добрите участници от предходни сезони.

Преди 2 години Янков беше част от музикалния формат, но участието му беше прекратено поради заболяване от коронавирус.

Българинът вече е в 12-и от общо 14 кръга в най-голямото балканско певческо шоу!

Представянето на Янков и на Джело може да гледате в прикаченото видео между 1:05:00 и 1:31:00.