Нашата основна цел е да популяризираме българската музика по един съвсем пазарен начин. Това съобщи за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" Владимир Владимиров, изпълнителният директор на ПРОФОН. Той обясни, че това става, като бъдат справедливо възмездени продуцентите и изпълнителите. 

"Тогава техният творчески труд ще бъде заплатен и те ще имат средства, за да създават нови произведения. Колкото повече средства събираме за музика, толкова повече средства остават в индустрията, и ще се създава по-добър продукт. Когато се създава по-добър продукт, българската музика ще бъде все по-конкурентна и по-конкурентноспособна. Ежедневно само в Spotify се качват 60 000 песни. Това са около 20 и няколко милиона песни на година, с които българските продуценти, българските изпълнители трябва да се конкурират. Това е възможно само ако секторът бъде достатъчно добре финансиран", отбеляза Владимиров.

Изпълнителният директор на ПРОФОН каза още, че музиката влияе върху икономиката на страната директно и косвено. "Музиката в голяма степен запълва част от свободното време на българина. Това е част от индустрията, свързана с използването на свободното време. Концертите събират много хора – залите се пълнят, площадите се пълнят. Тя е част от забавлението на гражданите, част от пълноценното използване на свободното време, и там също се създава материален продукт. От друга страна, музиката влияе косвено върху бизнеса, тъй като представете си вашето радио без музика, телевизията без музика, реклами без музика. В магазините също се чува музика. Тоест, музиката по някакъв начин създава настроение, тя стимулира продажбите, подпомага развитието на бизнеса, на определени видове бизнеси, и по този начин стимулира като цяло икономиката на страната. И затова си заслужава да се инвестира в музика", категоричен беше Владимиров.