Важното е да бъдем във фокус и фокусът ни да търси истината. И макар че е невъзможно да я достигнем, да знаем, че фокусът е нещо фундаментално за Homo sapiens. Това каза Венци Венц в предаването "Пунш“ на Радио "Фокус“.

Той разказа за нещата, които са го вълнували през тийнейджърските му години. Заради страстта си по графитите решава да запише графичен дизайн в университета, а като втора специалност – и философия. "Реших да уча философия заради една писателка – Луиз Хей, чиято книга попадна в ръцете ми още в 11. клас. Там имаше една мисъл: "Мислите, които избираме да мислим, са инструментите, с които рисуваме върху платното на живота си“. Тогава като един млад творец, който се себеизразяваше чрез рисуването, реших да се опитам да разширя платното, върху което ще рисувам в тоя живот, и записах философията, която остана един интересен епизод в живота ми, тъй като определено вече се бях насочил към рекламата. Вуйчо ми вече ме дърпаше за най-големите изложения за реклама и предпечат из Европа и се наложи още на 18-19 години да пътувам с него, да попивам и да му превеждам“, сподели Венци Венц.

За приятелите си казва, че са семейството, което си е избрал. "Преди 17 години, когато с компанията ми осъзнахме, че порастваме, решихме всеки един бизнес, с който се захванем оттук нататък, да бъде бизнес, в който да включваме всеки един от нас. Виждайки примера на по-зрелите хора около нас, тогава с момчетата и момичетата си казахме, че не е нужно да разделяте пътеките си. Има начин да останеш до хората, които смяташ за ценни, в които виждаш качества, от които се учиш всеки ден. В момента сме 13-14 човека, много близки приятели, които бачкат и са си партньори. Когато работиш с някой дълги години, ставаш повече от просто колега с него, наистина ставате семейство. Вие сте имали невероятни преживявания“, разказа рапърът.

През 2020 г. заедно с брат си Христо Ваташки създават стартъп за натурална ноотропик напитка, която е без консерванти, без добавена захар, само с натурални сокове и дава до шест часа бавно освобождаване на енергия в мозъка. Продуктът ще бъде представен на 25 април.

Тогава ще е премиерата и на новия му музикален видеопроект, по който работи от доста време – "Слънчогледи“. "Свързан е с любовта ми към една от жените, които промениха живота ми. Първата е дъщеря ми, втората е съпругата ми Мая Чанов, на която съм посветил тази песен“, сподели артистът.

Видеото към "Слънчогледи“ е снимано в продължение на 8 дни, допълни той.  

Казва, че слага върху тялото и лицето си всеки важен за него урок. Последният му татус е пчелна пита върху челюстта му, с която е имал медицински проблем преди години. "Една от фундаменталните функции на човешкия мозък е да изхвърля много информация и много често сред тази информация има и много важни неща. И аз, като човек, който не е познат с добрата си памет, гледам да съм с тефтера си на бизнес срещи и да слагам уроците си по кожата, защото това е моят начин на самоизразяване“, обясни Венци Венц.

Първата си татуировка – криле на гърба, прави на 19-годишна възраст заради сън, който сънува няколко години по-рано. "Бях ги нарисувал на около 16 години и ги сложих на гърба си две-три години след това обмислено.“

Венци Венц говори и за причините, поради които са се разделили с Павел. Раздялата идва след страхотна и много силна година и след 15 големи концерта. "След като приключи лятото, решихме просто да разделим пътеките си, тъй като той започва да вижда и чува музиката по един начин, аз започвам да я виждам и чувам по друг начин, което не се беше случвало за 10 години до този момент. Решихме вече да не се съобразяваме един с друг, с това да търсим златната среда и че вече сме достатъчно зрели, за да стигнем до момента, в който ще радваме феновете си поотделно, за да може Павел и Венци да са нещо, което няма да се раздели като "Бийтълс“, "Дестинис Чайлд“, а ще бъдем емоционално интелигентни и зрели. Мисля, че е време да стъпим на следващото стъпало, защото аудиторията и хората, които са ни подкрепяли през всички тези 10 години, също пораснаха и търсят различен тип изживявания, съдейки по себе си“, обясни артистът.

"Когато пиша, за мен е много важно това, което пиша, да е многопластово, да може да се разбира по няколко начина и да го гледам от няколко гледни точки, за да мога да го подаря на хората по този начин и да им дам възможност те сами да намерят своята истина вътре“, каза още Венци Венц.