В момента страдаме от самонадеяността на младите хора, които си пишат текстовете на песните под душа. Текстовете намаляха до четири-пет думи и накрая търсиш смисъла. Тази ученическа поезия е доста наивна. Това каза певецът Васил Найденов в предаването "Цветовете на България“ на Радио "Фокус“.

Артистите не трябва да се правят на звезди, смята певецът. "Много от тези артисти са доста хартиени и кухи. Те са като надут балон, който реално не печели пари от музиката“, заяви Васил Найденов.

По думите му музиката е занаят, който изисква много труд. Той сподели, че концертите му продължават много повече от 2 часа понякога и това изморява, но в същото време го държи и в кондиция, и го мобилизира. "Тази професия задължава. Хората са застанали пред теб с очаквания. Много е трудно първо да пробиеш, а след това и да се задържиш. Пробив не е да имаш една, две или три години харесване от страна на редактори, на публика. Някой трябва де те покани, да ти плати за това, което правиш, и да напълниш залата. Ти трябва да издържаш много хора около себе си, този екип е като един малък завод. Отдавна всичко се измерва в пари, в посещаемост, не в награди, защото наградите са социалистически прийом“, каза Васил Найденов.

Той допълни, че все пак има и много способни и талантливи млади артисти. "За съжаление, кадърните са по-интелигентни, по-крехки като хора, те не са толкова напред, нагоре и на всяка цена. И оттук нататък те нямат шанса да преборят другата част от аудиторията, които са готови на всичко. Така младите и кадърните изведнъж са погребани още преди да започнат“, каза още Васил Найденов.

Можете да чуете целия разговор в прикачения звуков файл.