Загадката на Sofia24.bg е свързана с един актьор, който е носител на две награди "Еми“. През 1997 г. за ролята си на Джери Лундегард във филма "Фарго“ е номиниран за "Оскар" в категорията за най-добра поддържаща мъжка роля. Печели статуетката година по-късно в категорията най-добър актьор в комедийния сериал "Безсрамници“. Познахте ли го? Става въпрос за Уилям Мейси, който освен  актьор е и сценарист.  

Гледали сме го още като Дон Туомбли в "Мармадюк“ и като агент Чарлз Йънг в "Да разлаем кучетата“, във филимите "Буги нощи“, "Психо“, "Плезънтвил“, "Джурасик парк 3“ и сериала "Спешно отделение“. Той е роден на 13 март 1950 година в Маями, Флорида, но израства в Джорджия и Мериленд. След дипломирането си в гимназията "Allegany High School“ в Къмбърланд през 1968 година Уилям Мейси участва в антивоенни хипи движения. 

По-късно започва да учи ветеринарна медицина в Bethany College. Мейси се прехвърля в Goddard College, където е въвлечен в театралния живот и участва в множество пиеси. Там се среща за първи път със станалия по-късно световноизвестен писател, сценарист и режисьор Дейвид Мамет.

След дипломирането си в колежа през 1971 година Мейси се премества в Чикаго, където работи като барман, за да си плаща наема. В този период той и Дейвид Мамет основават успешната театрална компания "St. Nicholas“, където Мейси изпълнява първите си роли в пиеси на Мамет – "Американски бизон“ и "Водният двигател“.