Останките на австралиец, изчезнал по време на риболов, били намерени в крокодил. 65-годишният Кевин Дармоди е видян за последно в събота в Кенедис Бенд с приятели - известно местообитание на соленоводни крокодили в отдалечена част на северен Куинсланд, Австралия. След като се чуват красъци, последвани от плясък - изчезва. 

След двудневно претърсване на района полицията евтаназирала два големи крокодила и открила части от човешко тяло в тях, предава BBC.

От полицията определят като "трагичен край" за мъжа, останките тепърва ще бъдат идентифицирани. Кевин Дармоди е познат като опитен рибар и известен член на общността в Кейп Йорк.

Двата крокодила, които били дълги по 4,1 м и 2,8 м, са убити в понеделник на около 1,5 км от мястото, където той е видян за последно.

Човешките останки са намерени само в едно от влечугите, но служителите по защита на дивата природа смятат, че и двете животни са замесени в инцидента.

Крокодилите са често срещани в тропическия север на Австралия, но нападенията са рядкост. Смъртта на 65-годишният мъж е 13-тото фатално нападение в Куинсланд от 1985 г., когато започват да се водят архиви.  

След забраната за лов през 1974 г. популацията на крокодили в района се е възстановила от ниското ниво от около 5000 животни до около 30 000 днес.

Според управленската програма на Куинсланд "проблемните крокодили“ се отстраняват от райони, където застрашават обществеността,  в редки случаи се евтаназират.