Може ли да познаете коя е тази актриса? Тя е известна у нас с ролята си на младата Коко Шанел от биографичния филм за френската модна дизайнерка. Продукцията е италианска, като режисьор е Кристиан Дюгуей. Участват актьорите Шърли Маклейн, Барбора Бобулова, Оливие Ситрук, Валентина Лодовини, Сагамор Стевенин, Марине Делтерме и други. Днес Sofia24.bg ще ви разкаже за Барбора Бобулова. 

Тя е родена на 29 април през 1974 година в словашкия град Мартин. Бобулова е италианска актриса от словашки произход. От 1995 г. живее и работи предимно в Италия. Обучавана е в Академията за сценични изкуства в Братислава, преди да се премести на Апенините. Тя прави дебюта си във филма "Принц фон Хомбург". Тази продукция е избрана, за да представя Италия на филмовия фестивал в Кан през 1997 година. 

За работата си във филма "Свещено сърце" от 2005 г. тя печели наградите за най-добра актриса на наградите David di Donatello и на Ciak d'oro, както и наградата на публиката за най-добра актриса на филмовия фестивал Flaiano в Пескара. През 2006 г. тя получава Nastro Europeo на наградите "Сребърна лента" от Италианския национален синдикат на филмовите журналисти. 

Тя участва още във филмите "Серум на суетата", "Шах и мат", "Мирка", "Горката Лиза", "Това е" и "Зелена пепел". Американската телевизионна публика познава Бобулова от главната й роля във филма "Любов и война". Филмът е базиран на книгата от 1971 г. "Любов и война на Апенините" от Ерик Нюби. Той е заснет в Италия с участието на Калъм Блу и както вече казахме - Барбора Бобулова.

Допълнителните телевизионни участия на актрисата включват италианските минисериали "Цитаделата", "Войната свърши" и "Кръстоносци". През 2008 г. Бобулова си партнира с Шърли Маклейн в "Коко Шанел". Барбора има две дъщери - Леа и Анита от асистент-режисьора Алесандро Казале.