Тя е сред най-харесваните певици у нас, а днес има повод да почерпи, защото празнува рожден ден, научи Sofia24.bg. Тя е очарователна дама с ослепителна и завладяваща усмивка. По-младите българи я знаят, като член на журито на българското шоу "Като две капки вода". Член е на журито на телевизионното шоу "България търси талант“ – сезон 1 (2010) и сезон 2 (2012). 

Може би се досетихте, че става въпрос за Хилда Казасян. Джазпевицата е родена на 27 март 1970 г. в София. Дъщеря е на българския диригент и композитор Вили Казасян (1934- 2008) и Надежда Ранджева. 

"Родих се с късмет, в семейство на музиканти. Това стана през 1970-та в слънчев мартенски ден, което ме причислява към зодия "Овен". В началото живеех на ул. "Денкооглу" – на "пъпа на София", в къща, пълна с музика, гости и ухание на всякакви вкусни неща. Детството ми продължи на най-романтичната уличка на София – "Елин Пелин", в къщата на моята баба. Сутрините започваха със сноп слънчеви лъчи, ухание на цъфтящи липи, звукът на гугутки и аромата на топло мляко с лъжичка шипков мармалад", казва Хилда в своя сайт.

През 1989 г. завършва Националното музикално училище "Любомир Пипков“ със специалност "Ударни инструменти“. Продължава образованието си в класическия отдел на Консерваторията отново с ударни инструменти, която завършва в класа на проф.Добри Палиев. Има 7-годишен брак с актьора Чочо Попйорданов. След това Хилда Казасян има връзка с бизнесмена Симеон Бучков-Бучи, от когото има дъщеря Надежда-Мари. 

От думите й става ясно, че първата песен, която е изпяла пред микрофон (на около 5 годишна възраст) е за "зайчето с  трънчето в петичката". Започва да свири на пиано от 5-годишна. Докато е била в музикалното училище е свирела в  симфонични оркестри. Била е солистка на младежки биг бенд, с който е обиколила половината свят. По време на следването й в музикалната академия специализира камерна музика в Италия. Скоро след това започва работа с братовчед си Христо Йоцов. С него записва 6 албума.