Кевин Костнър е един от най-разпознаваемите актьори с 40 години стаж в Холивуд и десетки запомнящи се роли. Той е и баща на цели седем деца, което е не по-малко отговорна роля. И въпреки че скоро ще навърши 70, засега няма никакво намерение да се отказва от това, което е осмислило живота му - киното.

В края на този месец е премиерата на първата част от Horizon: An American Saga - продукция,  която актьорът и режисьор влага цели 38 милиона долара от личното си богатство, за да създаде това, в което наистина вярва. Но само овациите на кинофестивала в Кан са достатъчно доказателство, че всичко си е струвало.

Това не е първият, а поредният рисков ход, който прави в дългата си кариера. И за нито един от тях не съжалява. Въображението му винаги е препускало, идеите са се раждали една след друга, а най-уверен в себе си се е чувствал тогава, когато е започнал да слуша сърцето и е спрял да се притеснява какво ще кажат другите хора. 

"Имах невероятно необикновен и, в по-голямата си част, красив живот", споделя Кевин Костнър в интервю за People. А звездната му кариера започва с упоритост и ежедневни пътувания до Холивуд, където не познава никого и спи в кемпер. Първите му главни роли бързо го изстрелват на върха, както и режисьорският му дебют с "Танцуващият с вълци" през 1990 г.

Този бърз успех му помага да повярва в себе си, да придобие увереност и да знае, че може да разчита както на собствените си умения, така и на подкрепата на публиката. И докато някои в подобни моменти си казват, че могат да правят каквото искат, той заявява, че може да прави това, което прави, но по-добре.

Най-голяма подкрепа в началото на кариерата му му оказва неговото семейство и децата му. Те са наясно с това, че често избира професията пред личния живот, но в края на деня винаги е в ролята на техния грижовен баща, предава lifestyle.bg.

Днес това семейство не е както преди десетилетия, защото със съпругата му финализираха развода си преди около година. А след раздялата Кевин Костнър определя живота си като силна буря, в която е хванал кормилото за управление и няма друг избор, освен да го държи здраво и да продължава в правилната посока.