Тази вечер Айфеловата кула ще блести още по-силно и заради гения на Васко Василев. Повече от престиж, за нас като нация, е да се представим на толкова емблематично място.

Концертът на Васко, заедно със солисти от Кралската опера "Ковънт Гардън", ще се състои в много красива зала, на първия етаж, в сърцето на Айфеловата кула. Залата е малка, само със 190 места, които се изчерпаха светкавично след пускане на билетите в продажба.

Нещо повече, зрителите тази вечер ще изживеят двойно удоволствие, защото ще присъстват на събитие 2 в 1 – концерт с класическа музика на най високо ниво и светлинно шоу, тъй като традиционно Айфеловата кула свети за няколко много на всеки кръгъл час, а това придава допълнителна приказност.

"Айфеловата кула е символ на Франция и Париж и аз съм много щастлива, че именно там, за втори път ще празнуваме най-светлият български празник – 24 май. Миналата година със световно известния ни цигулар Светлин Русев, тази с Васко Василев", разказва пред NOVA Десислава Бинева, директор на българския културен институт в Париж.

"Васко Василев ще участва в концерта заедно с четирима от своите колеги от Кралската опера Ковънт Гардън и мисля, че има нещо изключително приятно и символично в това музиканти от пет националности да празнуват заедно, на сцената нашия български, най светъл празник. Васко, който е българин, но отделно от това имаме музикант от Франция, Япония, Австрия и Англия", казва Бинева.

Концертната зала Гюстав Ефел се намира на първия етаж на Айфеловата кула. Достъпът до нея е през общото пространство, през което посетителите влизат и да, изискват се определени мерки за сигурност, които ние спазваме в самото пространство. Публиката преминава през няколко проверки на багаж. Хората се отвеждат до залата със специален асансьор. При всички положения това е една допълнителна протекция, която сме осигурили за посетителите, извън общия ред за влизане, която самата кула налага.