Талантливата актриса Радина Кърджилова празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Тя е родена на 17 юни 1986 година в София. През 2009 година завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ със специалност актьорско майсторство за драматичен театър в класа на професор Пламен Марков и Ивайло Христов.

Започва да играе в постановките на Модерен театър "Пухения“ и "Самотния запад“. Най-известна е с ролята на Сиана в българския сериал "Стъклен дом“.

Кърджилова е на щат към Театър "Българска армия“, но по-късно се премества в Народен театър "Иван Вазов“. 

През 2010 година печели награда за дебютна женска роля за "Мара Нонинска“, 2010 г. През 2018 г. печели "Икар за водеща женска роля“ за ролята на Екатерина в "Танцът Делхи“ от Иван Вирипаев, с режисьор Галин Стоев. Отличена е с награда "АСКЕЕР 2019" за превъплъщението си в героинята Сара от пиесата "Любовникът" от Харолд Пинтър. 

Играе във филмите "Последният бей на Балканите“, "Тилт“, "Стъклен дом“, "Пустинният бегач“, "Фамилията“, "Досието Петров“, "12а“, "Борсови играчи“, 

"Мен не ме мислете“, "Алея на славата“ и други.

От 2011 г. Радина Кърджилова има връзка с актьора Деян Донков. През 2016 г. им се ражда син – Христо, кръстен на бащата на актрисата. През 2021 г. им се ражда още един син - Йоан.