"Без гаранция" е една извадка на сложните човешки отношения, предложени по един забавен комичен начин. Това коментира в предаването "Шоуто на Надя Брайт" на Радио "Фокус" актрисата Стефания Колева.

 

Актьорът Деян Ангелов-Додо допълни, че идеята за спектакъла възниква след спор, в който единият казва едно, а другият разбира съвсем различно нещо. И това прераства в предстоящия спектакъл "Без гаранция" по текстове на режисьора Николай Гундеров, премиерата на който ще се проведе на 27 май от 19.00 часа в кино "Люмиер".

 

"Това са истории, в които всеки един човек се припознава в някаква ситуация. Ситуацията са различните типажи, през които всеки един от нас може би в живота си е минавал или предстои да мине. Гледна точка, чрез която се вглеждаш навътре в себе си със самоирония", обясни още тя и добави, че се надява по този начин да накарат хората да се замислят защо им се случват разни истории и да се надсмеят над тях. Деян Ангелов добави, че със сигурност повечето мъже ще се припознаят в част от историите от чисто мъжката гледна точка в различни ситуации.

По думите на актрисата трябва да има баланс в отношенията и взаимодействията на една двойка. Въпросът не е, че мъжът е прекалено рационален, а жената прекалено емоционална – според нея и в мъжа има емоция, и в жената има рационалност, но в някакъв момент те трябва да се съберат, за да се получи такъв баланс. "Лошото е че егото ни играе лошо шега, и ако сме достатъчно сензитивни да можем да направим крачката назад, мисля че бихме тръгнали в една посока, накъдето и да е, и да си се държим за ръка. Обаче въпросителната е можем ли го", подчерта тя.

 

Двамата актьори се запознават покрай общата си работа по представление в Народния театър. "И оттам се сглобихме като чувство за хумор с него и брат му Дарин Ангелов-Дарко, и общо взето да разсейваме всеобщата тегоба по репетициите", каза Стефания Колева и добави, че и в момента играят заедно на сцената в представлението "Теремин: музика, любов и шпионаж" на режисьора Валентин Ганев. Другото им съвместно представление в Театро отсам канала е "От всички страни", в което играят и Дарин Ангелов и Александра Сърчаджиева, и е също забавна комедия на ситуациите под режисурата на Николай Гундеров.  

 

Стефания Колева споделя и за участието си в един от мащабните проекти на Народния театър – спектакълът "Медея" по Еврипид на театралния режисьор Деклан Донелан. "Изключително интересен процес. Силно се надявам да стане нещо интересно, което да ни разбули въобще като усещане за театър.“