Българският певец Янко Янков - Яни се класира за полуфиналите в най-голямото балканско музикално шоу "Звезде гранда".

В четвъртфинален двубой 26-годишният перничанин срещна отново един от фаворитите в надпреварата - Сидик Шабанович от Босна и Херцеговина. 

Двамата изпяха страхотно по две песни, за което получиха пълния сбор гласове от журито, съставено от (Ана Бекута, Мария Шерифович, Светлана Ражнатович (Цеца Величкович), Александър Милич, Джордже Давид (рок група "Генерация 5") и Вики Милкович - по 6 гласа.

Това наложи изпяването на песен акапела като след това Шабанович беше оценен с 5 (Бекута, Шерифович, Милич, Давид и Милкович) гласа срещу 1 за Яни (Цеца).

Това беше и първа загуба за българския талант в шоуто, което наложи преминаване през репешаж.

В него обаче продуцентът на шоуто Саша Попович реши, че трябва всеки един от участниците да премине към полуфиналите, което класира Янков за предпоследното стъпало преди големия финал!

Припомняме, че в 7-и кръг на шоуто Янков победи Шабанович, след което босненецът беше спасен в репешажите.

"Скъпи приятели, очаквайте другата Събота 01.06 участието ми на ПОЛУФИНАЛА В ЗВЕЗДЕ ГРАНДА!

Беше страхотен дуел със Сидик, миналия път аз продължих директно и сега беше редно той да продължи защото наистина е страхотен! Щастлив съм, че се състезавам с такива певци. В крайна сметка няма как да стигна до края без нито една загуба! Благодаря ви за подкрепата и очаквайте ПОЛУФИНАЛА защото ще бъде много интересно!", написа Янков в социалните мрежи след снощния четвъртфинал.

Тазгодишният регламент на "Звезде гранда" е по-различен от предходни години. Този път участват едни от най-добрите състезатели от предходни сезони. Яни беше част от шоуто преди 2 години, но участието му беше прекратено поради заболяване от коронавирус в трети кръг.

Янков е най-предно класиралият се българин в цялата история на предаването, от което са излезли звезди като Милица Тодорович, Амар Гиле, Харис Беркович, Дарко Лазич и други.

Ментор на Янков в "Звезде гранда" е легендата на сръбската народна музика Снежана Джуришич.

Може да видите четвъртфиналния дуел на Яни Янков в прикаченото към статията видео. Дуелът между Янков и Шабанович е от 00:37:00 до 00:54:00. Баражите започват в 03:10:00.