Развигор Попов празнува днес 84-ия си рожден ден, научи Sofia24.bg. Той е роден в град София на 28 май 1940 г. Завършва Националната музикална академия. Музикалната му кариера започва в състава "Мелоди“ на Емил Димитров през 1961 г. По-късно преминава в "Стакато“, а след това и в група "Старт“, с която има осем албума. За себе си казва, че е пленен от музиката още от ранна детска възраст. Освен това баща му също е бил музикант. 

През 1979 г. започва да композира детски песни, като най-известната от тях е "Вълкът и седемте козлета“, изпята заедно с Мими Иванова. Двамата заедно през 1990 г. основават музикална детска школа в Двореца на децата в София.

През 90-те години свири заедно с Георги Минчев в група "Полезни изкопаеми“. Обикновено участва като гост-музикант в "Подуене блус бенд" на фестивала Цвете за Гошо всяка година.

Развигор Попов може да се похвали с първа награда на Международния театрален фестивал "Вълшебната завеса“ в Търговище и годишна награда на фондация "Димитър Вълчев“ за музика към детските пиеси "Червената шапчица“ и "Бабината питка“. Печели голямата награда на "Златният Орфей“ за цялостен прино през 1996 година, "Сребърна лира“ на фестивала в Братислава през 1978 г. и трета награда от конкурса "Песни за морето“ в германския град Рощок през 1980 година.

Женен е за певицата Мими Иванова, с която имат дъщеря. От първия си брак има син, композиторът и музикант – Петър Попов. Мими Иванова и Развигор Попов представиха най-новия си продукт - албума "Ние и песента", в началото на тази година. Името на албума е всъщност песен от техния репертоар.