Редакторът в Информационна агенция "Фокус" и автор на романа "Днес не ми се излиза" Неда Узунколева с първа награда.

Младата писателка беше отличена с голямата награда - званието "Лауреат" и бронзов "Пегас" в жанра Проза от Националния конкурс за дебютна литература "Южна пролет" Хасково 2024.

Книгата тя написва още, когато е едва 19-годишна, но бяха необходими малко повече от 10 години ръкописът да види бял свят. Редактор на романа е Або, водещият на предаването на радио "Фокус" - "Един неделен ден по шосето". 

Първият тираж от "Днес не ми се излиза" е почти изчерпан по книжарниците, така че побързайте да си купите романа.

На събитието в Хасково, което се състоя преди дни, отличени с голямата награда бяха още Катя Димитрова за стихосбирката "Плач по всички жени преди мен" и Радея Гешева за книгата ѝ "Енигми и парадигми при някои италиански писателки от XX век".

На Националния конкурс за дебютна литература бяха връчени и съпътстващи награди: в жанр Проза те са за Михаела Илиева за книгата ѝ "Рентгенова снимка на свободата" и за Данила Райчева за книгата ѝ "Една и съща жена".

Съпътстващите награди в жанр Поезия са три. Те бяха присъдени на Тихомира Панайотова за стихосбирката "Сърцето се завръща у дома" , на Мила Люцканова за стихосбирката "Краят на думите" и на Мария Гетова за стихосбирката "Полуразпад".

Екипът на "Фокус" пожелава нови успехи на Неда и да продължи да пише!