Появиха се първите официални портрети на крал Чарлз III и кралица Камила. Свикнали сме през последните 70 години да виждаме тези снимки в черно и бяло. Покойната кралица Елизабет II беше коронясана през 1953 година и портретите й са свидетелство за това време. Тези дни от Бъкингамския дворец разпространиха официалните портрети на новите крал и кралица – Чарлз III и Камила. Колекцията от снимки се състои от четири кадъра – по един портрет на всеки един от тях, един общ и една снимка на цялото кралско семейство. Те са направени непосредствено след коронацията на 6 май.

 На първия кадър виждаме Чарлз III със символите на властта във Великобритания – короната, скиптъра и сферата. Той е облечен с пищно наметало. На втората снимка Чарлз и Камила позират заедно, отново с корони. Третият кадър представлява портрет на кралица Камила в разкошната бяла рокля от коронацията и богато украсено наметало в тъмно лилаво и златно. 

На общата снимка са изобразени кралят и кралицата с висшите членове на британското кралско семейство – херцогът на Кент, херцогинята и херцогът на Глостър, вицеадмирал сър Тим Лорънс, принцеса Ан, принцът и пренцасата на Уелс, херцогинята на Единбург, принцеса Александра и херцогът на Единбург, пише bTV.