Полицията в Лос Анджелис обяви, че е започнала разследване на смъртта на актьора Матю Пери, съобщава BBC.

Пери, звездата от хитовия телевизионен сериал "Приятели", почина през октомври миналата година вследствие на "остри ефекти на кетамин", съобщиха тогава медици. Той беше открит в басейна на дома си в Лос Анджелис на 28 октомври и по-късно беше обявен за мъртъв.

Разследването ще провери как актьорът се е сдобил с кетамина, открит в тялото му. Удавянето също беше посочено като фактор, допринесъл за смъртта му, която беше обявена за злополука.

В изявление за медиите от полицейското управление на Лос Анджелис потвърдиха, че работят с Агенцията за борба с наркотиците по разследването на смъртта на 54-годишния мъж.

Не е ясно докъде е стигнало разследването, за което първо съобщи TMZ, нито кои са били разпитаните. През декември беше оповестено, че са открити "високи нива на кетамин в кръвната проба на Пери след смъртта му".

Като други фактори, допринесли за фаталния му край, бяха обявени коронарната артериална болест и ефектите на бупренорфин, който се използва за лечение на разстройство, свързано с употребата на опиати.

Пери е получавал лечение с кетамин под медицинско наблюдение за депресия и тревожност към момента на смъртта си, въпреки че докладът отбелязва, че последното му предписано лечение с кетамин е било седмица и половина преди смъртта му.

На върха на славата си Пери се бореше с пристрастяването си към болкоуспокояващи и алкохол и многократно посещаваше рехабилитационни клиники.

През 2016 г. той призна пред BBC Radio 2, че не може да си спомни три години снимки на "Приятели" заради алкохол и наркотици.

След опити за лечение той пише в мемоарите си, че е бил предимно трезвен от 2001 г. насам - "с изключение на около 60 или 70 инцидента".