Джеймс Кент - прочутият готвач зад някои от най-добрите ресторанти в Ню Йорк, почина, съобщи неговата група за ресторанти и хотелиерство в събота.

"С разбито сърце споделяме, че Джеймс Кент почина неочаквано по-рано днес", написа Saga Hospitality Group в публикация в Instagram, обявяваща смъртта на 45-годишния готвач. Кент управляваше някои от най-луксозните ресторанти в Ню Йорк, включително Crown Shy, Overstory и Saga.

"Семейството на Saga Hospitality Group се фокусира върху взаимна подкрепа и най-вече върху Кели, Гавин и Ейвъри, докато скърбим за загубата на Джеймс“, се казва още в публикацията, която споменава съпругата и децата на Кент. Обръщението завършва с послание към последователите да прекарат Деня на бащата с любимите си хора.

Причината за смъртта на Кент не беше разкрита от фирмата или семейството му към момента на публикуването, съобщават от ABC News.

Харисън Гинсбърг - директорът на бара и ръководител на отдела за напитки на групата ресторанти на Кент, също излезна с изявление за смъртта на Кент.

"Благодаря ти за всички спомени, смях, храна и уроци. Винаги съм се възхищавал от това колко подкрепяш моята кариера, бар и индустрия“, написа той.

Джеймс Кент беше готвач, роден в Ню Йорк, чиито ресторанти и барове доминираха на кулинарната сцена и спечелиха множество награди, включително две звезди Мишлен.