Много ми се иска телевизия ММ отново да се разгърне по начин, по който ние я познавахме. Може би трябва да застанат финансово зад нея хора, за да видим отново тази свобода и красота на българската музика. Това каза за предаването "Денят на фокус" за Радио "Фокус" певицата Тони.

Тя сподели, че в телевизия ММ е имало много свобода за правене на хубава българска музика. Това е телевизията, която е подавала ръка на артистите. Иска й се това да се случи отново, но на едно по-различно ниво, защото ММ са пораснали и те също. В момента няма такава телевизия, която да подкрепя българската музика.

Водещата на телевизия ММ Руми разказа историята на телевизията, която е започнала съществуването си през 1997 г. като радио в "Бояна". През 1998-2002 г. тя е била част от програмата на ММ. След пребиваване в чужбина и завръщането й през 2016 г. правят концерт, посветен на 20 години телевизия ММ с 27 изпълнители в Зала 1 на НДК, а Лорийн е била гост на концерта. "Искахме да се усети емоцията от медията, от това, че сме подали ръка на може би най-големите звезди в момента на българската музика. И оттогава 2017 г. започнахме излъчване като стрийм, но хората не разбраха, че ММ го има отново като телевизия. Преди 2 години спряха излъчването й по различни причини и в момента сме един сайт", обясни бившата водеща на телевизия ММ Руми.

Песента на Тони "Всичко било е насън" става хит №1 с излизането си. "Каризма" са авторите на песента", с които са работили в клуб “Опера" съвместно. Всичко е станало на шега и това е стартът на “Всичко било е на сън", нямало е дори видео. “Подавали сме си ръка. С Ненчо Балабанов сме озвучавали много анимации и сме правили различни роли заедно, това е друга част от моята професия, тъй като съм завършила мюзикъл. Сега реших да работя със същия аранжор, с когото направих “Всичко било е насън", това е Мага, познат много добре. Музикант, който владее безброй музикални инструменти. И направихме една песен по мои музика и текст, аранжиментът е негов. Това парче е по една тъжна и лична история и изливам душата си в тази песен. Има една хубава препратка към първия ми сингъл "Всичко било е насън" и че за втори път работя с Мага, от 2002 г. не съм работила с него", допълни Тони.

Руми покани всички слушатели, и тези, които носят емоцията на хубавата българска музика от края на 90-те - 2000-та година, и които са гледали телевизия ММ да заповядат на партито, което ще се проведе на 12 юли в Маймунарника от 20.00 ч. То е трето поред, започнали са април месец, през май “Уикида" са били основен гост, сега е Тони. На екрана в Маймунарника ще се излъчва архив от ММ, награди, архивни интервюта, които няма къде другаде да намерят. “Предстои една хубава вечер, дано не вали дъжд, да си донесем усмивките и хубавото настроение и да се забавляваме", пожела Руми.

Очакването на Тони е много емоционално, защото от ММ единствено са им подавали ръка за всеки сингъл. "Аз самата се чувствам като голяма част от тази телевизия и ми се иска да се намерят истински спонсори на ММ, защото това е нещото, което може да промени тотално музиката в България и да дойде красив ренесанс, който отново да изживеем", подчерта Тони.

За българската музика в момента Руми смята, че има много хубави и качествени млади изпълнители, които са в ъндърграунда. Има фактори, които задушават музиката и не дават да се случват нещата и заради което ММ не може да съществува в този си вид. Но тя е оптимист - и през ММ като дигитална медия, и с тези партита започват да представят млади български изпълнители като гости, преди основния гост, за да им дадат сцена. "Маймунарникът" е отговорно място, емблематично концертно пространство. Има подем, правят се хубави неща и трябва медия, която да ги лансира. В момента трябва да се намери разковничето, с което да привлечем нашите си хора, да сме алтернативата за нашата си музика и който иска да ни слуша", отбеляза още Руми.

Тони пожела на българската музика, на артистите, на групите да бъдат искрени с това, което правят, тъй като то е ключът към сърцето на всеки човек!