Подобно на предшествениците си новата британска премиерка Лиз Тръст се нанесе в премиерската резиденция на "Даунинг стрийт" със семейството си, което включва нейния съпруг Хю О'Лиъри и двете им дъщери тийнейджърки, предаде Франс прес.

Лиз и Хю са женени от 22 години. Той беше до нея, когато тя произнесе първата си реч като премиер вчера пред вратата на "Даунинг стрийт 10".

Хю О'Лиъри е на 48 години. Завършил е Лондонското училище по икономика. Счетоводител по професия, той е известен със своята дискретност. Неотдавна "Дейли мейл" написа, че той може да върви по улицата и човек дори да не разбере, че това е половинката на британската министър-председателка.

Това лято той дълго време остана встрани от предизборната кампания на съпругата си, въпреки че от години е ангажиран с каузата на консерваторите. Между впрочем, той и Лиз са се запознали през 1997 г. на годишния конгрес на Консервативната партия.

Неотдавна пред в. "Телеграф" Лиз Тръс каза, че съпругът й не иска да играе важна обществена роля. Наблюдатели често го сравняват със съпруга на бившата премиерка Тереза Мей, който също предпочете да остане на заден план, за разлика например от половинката на Борис Джонсън - съпругата му Кари Джонсън.

Според в. "Гардиън" съпругът на Лиз Тръс предпочитал през седмицата да се занимава с въпросите на домакинството, докато жена му е заета с държавни дела.

"Когато имам нужда от разговор късно вечер за някоя политическа реформа или икономиката, съпругът ми винаги е до мен", сподели Тръс пред в. "Мирър".