Певицата Кичка Бодурова има повод да почерпи днес, научи "Фокус". Тя е родена на 29 ноември 1955 година в бургаското село Граматиково. Тя има издадени 30 албума, в които пее на 5 езика - български, руски, немски, гръцки и английски. Любопитното е, че е изнасяла концерти на пет континента – Европа, Азия, Северна Америка, Африка и Австралия. Започва кариерата си в България, а се превръща в голяма звезда в Гърция, а след това се установява в Съединените американски щати.

Нейните родителите й купуват цигулка на 6-годишна възраст и тя започва да свири от 7-годишна. Дебютира на голямата сцена като ученичка в самодейния състав "Орфей“ в родния си град, с който става лауреат на фестивала "Тракийска лира“ 1971 г. Завършва езикова гимназия с руски и немски. Приета е немска филология, но избира консерваторията. През 1990 г. получава "Златна плоча“ от Балкантон за продадени над 450 000 копия на плоча, продавани в България и в чужбина. От 1991 година живее и работи в САЩ.

Връща се за първи път в България през 1994 година, за да изнесе грандиозен рецитал на "Златният Орфей“. От 2000 година живее и работи постоянно в Лас Вегас, но не забравя българските си фенове и всяка година се връща за няколко месеца в България.

На 6 декември 2004 г. получава званието "Почетен гражданин на Бургас“. През 2010 г. издава автобиографичната си книга "Това съм аз“. Кичка Бодурова записва със "златни букви“ името си в историята на българската популярна музика, като изпява песните "Обичам те, майко Българийо“, "У дома“, "Големият час“ и други.

Участва във VIP Brother 7 през септември 2015 г. и заема 3-то място.