Милица Гладнишка разкри факти за най-трудния си период, свързан с професионалната кариера.

"Когато имаше криза в изкуството, беше тежко, тъй като седем играехме пред двама. Естествено, че се бях депресирала, докато не ми звънна един мой колега Жоро и ми каза, че търси хора за проект "Пеещи сервитьори", сподели актрисата.

"Тогава се запознах с Живко Петров. Изпях една песен на Тина Търнър, взеха ме и започнах да пея пред повече хора. Сервитьорството и пеенето са велики професии", заяви пред bTV Гладнишка. "Когато имаше резервации, направо се разтрепервах".

Детската мечта на пеещата актриса е била да стане палеонтолог, археолог, космонавт или да пише книги, макар че не я бивало много в писането. "Ставаше ми лошо в колата от малка и разбрах, че няма да стана космонавт. Дори и сега, като взема остро завоя, ми става лошо", признава тя.

Любопитна история за произхода на фамилията си разказа Гладнишка. Дядо ѝ се преместил в ново село. Всички отишли да секат дърва, а той седял и гледал. Когато някой се провикнал с въпроса защо не сече, той отвърнал "Ами какво да правя? Тя, секирата, гладна, магарето - гладно. Как да работя?" Така дядото се сдобил с прозвището "Гладника".