Тео Ушев е изключителен творец и наградата на 23-тия кинофестивал в Бевърли Хилс за филма му "Ф1.618“ е още една брошка към целия му комплект от награди и още едно признание и за неговия талант, и за България. Това каза журналистът и PR експерт Максим Бехар в предаването "Денят на фокус“ на "Фокус“.  

По думите му успехите на нашите сънародници в чужбина у нас често се приемат критично. "Всеки един такъв успех радва половината България, другата половина е недоволна, защото смята, че е недооценена. Но в крайна сметка, колкото повече се говори за България, толкова повече нашата държава става по-известна и ние повече се чувстваме граждани на света покрай хора като Теодор Ушев“, коментира Максим Бехар.  

Живеем във време на медийна революция и всеки може да каже своето мнение без никакви граници, а то може да достигне до широка аудитория, отбеляза PR експертът. "Критичният поглед винаги е полезен и аз се опитвам да го гледам откъм положителната страна. Всеки един творец би трябвало да се съобразява с това, че ще има различни мнения за своя продукт, и това е един много мощен двигател на творчеството, на изкуството, на спорта. Не бих казал, че всеки творец би трябвало фанатично да се придържа към мнението на публиката, защото тогава не може да излезе от собствената си кутия, за да твори нещо по-интересно“, смята Максим Бехар. 

Той коментира и наградата на Георги Господинов за романа "Времеубежище“, който влезе в краткия списък за наградата "Букър“. "Всяко време си носи своя белег и е въпрос на усещане – всичко зависи от това дали един човек иска да излезе от границите на България, да пише нещо, което да го разберат повече хора, както прави Георги Господинов, или иска да напише нещо, което да го прочетат 100-200 души в България“, каза Максим Бехар.