Иван Христов празнува рожден ден днес, научи "Фокус". Той е роден на 30 ноември 1979 година в Габрово. Учи в Шесто основно училище "Граф Игнатиев“ в София. Продължава образованието си в друго столично училище - 22 СУ "Георги С. Раковски“. Завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Боньо Лунгов през 2001 година. 

На 4 години дебютира в телевизията с филм, направен за детското предаване "Сънчо“ – "Вълшебната чашка“, с телевизионната режисьорка Нушка Григорова. По същото време участва и в постановки в театър "София“. От 5-годишен се снима във филми. Сред тях е новелата "Велосипедистът“ на режисьора Иван Ничев.

В гимназията се снима заедно с Андрей Арнаудов в предаването "Час по всичко“ по БНТ. От 1998 г. работи с него в екип – в телевизия "Демо“ с предаването "Кому е нужно?“, както и в телевизия "Ден“ с предаванията "Междинна станция“ и "Сблъсък“. Основател и собственик (заедно с Андрей Арнаудов) на продуцентската компания "Междинна станция“. През 2000 г. Иван и Андрей създават предаването "Сблъсък“, което водят и продуцират до 2013 година.

През 2007 г. са водещи на музикалното конкурсно шоу "Мюзик айдъл“ 1. През 2008 и 2009 г. стават и продуценти на "Мюзик айдъл“ 2 и "Мюзик айдъл“ 3. От края на 2009 до 2011 г. са водещи и продуценти на вечерното шоу – "Шоуто на Иван & Андрей“ по Нова телевизия. В същата телевизия правят и 8-часовото магазинно уикенд предаване – "Станция НОВА“.

От 2012 г. са съпродуценти с Кеворк Кеворкян на предаването "Всяка неделя“, до окончателното му сваляне от екран през 2014 г. От 2015 г. Иван и Андрей са водещи и продуценти на риалити предаването "Фермата". През 2022 г. заедно с Андрей Арнаудов издават биографичната книга "#SELFMADE: Иван и Андрей, братя по сърце“. Женен е за бившата телевизионна водеща Ирина Тенчева. Заедно имат общо четири деца. Фен е на футболния отбор на Левски. Харесва тихи игри, фантастика и всичко, свързано с космоса. Киноман е и обича да слуша музика.