Сериалът на HBO "Домът на дракона“ се оказа най-гледаната премиера у нас, но феновете на писателят Джордж Р.Р Мартин вече знаят как ще приключи поредицата. Сагата, разказваща историята на дом Таргариен, е базирана на книгата "Огън и кръв“ на автора, създал света на Вестерос. Всеки, които е прочел "Огън и кръв“, е наясно, че главните герои ще намерят смъртта си в кървава война за железния трон.

В последния излъчен епизод на "Домът на дракона“ разбрахме, че крал Визерис ще се венчае за дъщерята на ръката Ото Хайтауър – Алисънт. Според романа "Огън и кръв" в предстоящите серии Алисънт ще роди на краля син, който ще оспори наследството на принцеса Ренира и ще бъде провъзгласен за крал Егон II.

Коронацията на Егон II ще бъде предшествана от сватбата на Ренира с най-големия син от рода Веларион, за които се носят слухове, че не харесва жени, а си пада по млади оръженосци и рицари. Поради тази причина в седемте кралства се говори, че тримата сина на Ренира са копелета. Децата на Ренира и Алисънт ще влязат в конфликт, в който вторият син на кралицата Алисънт ще загуби едното си око и ще бъде наречен Едмон Едноокия.

Смъртта на крал Визерис ще настъпи, след като раните по тялото му достигнат смъртоносни размери. Алисънт ще скрие кончината на краля от Ренира, която в този момент се намира в своята резиденция на Драконов камък и ще провъзгласи своя син Егон за крал. Ренира също ще бъде коронясана за кралица и ще даде началото на кървава война.

За мнозина ще бъде изненада, когато научат, че принц Деймън ще подкрепи претенцията на Ренира за железния трон и дори ще се ожени за своята племенница след смъртта на съпруга й. Деймън ще поведе верните си войни срещу Егон II, но ще загуби живота си в кървава битка с дракони срещу Едмон Едноокия.

Ренира все пак ще седне на железния трон, но ще бъде детронирана след граждански бунт в Кралски чертог, при който ще бъдат убити и драконите на Таргариен. Бягайки към Драконов камък Ренира ще се срещне със своя доведен брат Егон, който се укрива там, тъй като е тежко ранен в битка. Егон ще отнеме живота на Ренира, нареждайки на своя дракон да я изпепели с огъня си. Крал Егон II обаче няма да управлява дълго, тъй като ще бъде отровен от своите приближени.

В крайна сметка синът на Ренира и Деймън – Егон ще се възкачи на железния трон. Той ще остане в историята на Вестерос като Егон III Нещастния или Покрусения крал, след като става свидетел на смъртта на своята майка Ренира от огнения дъх на дракона на Егон II.