Имам страхотни идеи, които чакат да бъдат пуснати в публичното пространство. Ще предложа неща, които до сега не са чувани на българската сцена. Повярвайте ми - ще бъде страхотно. Това каза в ефира на сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" младият изпълнител Кристиян Александров, известен с псевдонима Chillmaw.

"Българската сцена има нужда от обогатяване и това, което правят много български изпълнителни да търсят световната сцена и да пеят на английски на мен не ми харесва, затова смятам, че аз съм човекът, който ще помогне за обогатяването на тази култура. Мога да се нарека солов играч и много обичам да разчитам на себе си и всичко да зависи от мен. Обичам екипната работа, но предпочитам да работя сам и да разчитам на себе си, защото мога да го направя на 100%. Имам вече записан едни малък албум - EP, казва се "Избор". За да го запиша направих много избори. Любовта ме провокира да пиша авторски текстове", сподели младият изпълнител.

Кой е Chillmaw?

Аз съм Chillmaw и се занимавам с музика от много ранна възраст. Израснал съм в семейство на музикант - баща ми е вокалът на "Шангри Ла". Още от 3-годишна възраст започнах да пиша авторски песни. Първото ми участие с авторска песен беше в предаването "Кой е по-по-най". На проходилника ми съм хванал микрофона също така, което е било много готино. Първоначално започнах да свиря на китара, имахме много изяви в ученическа възраст с групите ми. В Зала 1 на НДК сме излизали, изкарал съм и няколко курса по тонрежисура.

Защо Chillmaw?

Името Chillmaw дойде при мен само. Идентифицирам се с него във всички социални мрежи, във всички игри, които съм играл. "Chill" стои за спокойната и уравновесената част от характера ми, а "maw" е по-скоро тъмната част от мен. Силно повлиян съм от Виктор Йорданов - Вирго и за в бъдеще бих искал да направим нещо заедно, защото смятам, че този човек е направил много за развитието на културата.

Психология и музика

Младият изпълнител сподели, че учи Психология, като уточни, че тя ще му помогне да развие всяка една сфера, в която иска да се занимава: "Човек винаги ще работи с хора. Не е пряко обвързано с музиката, но това е нещо като "side hustle". Това да запишеш висше образование музика в България е до някаква степен осакатяващо. Ако искаш да твориш няма човек, който да те научи. Това е път, който сам трябва да извървиш. Аз се опитвам да прокарвам колкото се може повече различни стилове в България. Трудно е това, което искам да направя. 

Подкрепа

Родителите ми са страхотни. Сестра ми е №1 почитател, който имам. Баща ми като музикант ми дава страхотни съвети и получавам градивна критика от него. Майка ми измисля повечето от маркетинговите идеи. Тя е човекът с контактите.