Принцеса Даяна продължава да бъде модел за подражание на милиони жени по света. Много момичета се опитват да разгадаят тайната за стройната ѝ фигура, а кралският готвач Дарън Макгрейди отговори на всички въпроси, хвърляйки светлина върху това как Даяна е поддържала формата си.  

Той казва, че принцесата е била непретенциозна спрямо храната, но от 1992 г. стриктно следяла храненето си и се придържала към балансирана диета, за да се предпази от булимията, с която се е сблъскала преди това. Главният готвач си спомня, че за закуска хапвала печени картофи със спанак и поширано яйце. 

За обяд обикновено залагала на нещо зеленчуково, например чушки. Готвачът ги пълнел с ориз, тиквички, гъби и сирене. Макгрейди споделя, че балансът и умереността в храненето са основната тайна за фигурата на Даяна. 

Принцесата рядко ядяла червено месо, а говеждо или свинско - никога. От време на време хапвала агнешко, но само на гости. Най-често избирала пиле, риба или нещо вегетарианско.  

Освен това принцесата тренирала редовно и се опитвала да прекарва възможно най-много време в активни дейности, писа Edna.bg.