Магдалена Христова е родена на 25.02.1977 година в град София. Завършила е спортното училище на Локомотив София и НСА "Васил Левски“ със специалност треньор. Тя е една от най-успешните ни състезателки в скока на дължина за последните 20 години. Все още държи националния ни рекорд в дисциплината за жени в зала (6.91 м от 1998 г.) и рекорда ни за девойки под 20 години (6.94 м от 1996 г.). Дългогодишна национална състезателка и многократна шампионка на България. Христова е носител на световна титла в скока на дължина от първенството за състезатели над 35 г. във Финландия. А през пролетта на 2023 г. спечели световната титла в дисциплината, но този път в зала. 

От 2012 година тя е основател и треньор на клуб за лека атлетика Priority Sport.

На 25 февруари Маги Христова навърши 47 години. Тя публикува снимки от тържеството в личния си профил във Facebook и написа: "Всяка изминала година всички правим равносметка, за мен началото й започва след раждането на моя син Богомил. Той сбъдва всички мои лични мечти и успехи.

С него станах световен шампион и рекордьор тази година и европейски шампион. В професионален план най- големият ми успех е лека атлетика в клуб "Приорити спорт", където имам прекрасни деца , много съм горда с тях. Те всички са истински приятели и истински отбор.

Създадохме Атлетическа лига-GOKIDS, която дава изключителна възможост на децата да се изявят и да бъдат мотивирани да не спират да тренират.

На състезанието те изпитват всички онези емоции на еуфория, гордост, щастие, разочарование, болка и тъга. Всички те са част от техния живот. Всички тези чувства ги учат за справянето в живота и след спорта!

Благодаря на всички мои малко, но истински приятели".