Сър Иън Маккелън е в "добро настроение", след като падна от сцената по време на представление на Player Kings в театъра Noël Coward в Лондон, съобщи BBC.

85-годишният актьор извикал от болка, търсейки помощ, а служител на екипа се втурнал на сцената.

Сър Иън в ролята на Джон Фалстаф участвал в бойна сцена, когато загубил равновесие и паднал от предната част на сцената. Той е откаран в болница, а пиесата била отменена.

Случило се толкова бързо, че в началото изглеждало като част от представлението. Но актьорът извикал и персоналът се притекъл на помощ.

Дежурното осветление светнало, а залата била евакуирана.

Представлението във вторник бе отменено, "за да може Иън да си почине", каза говорителят, но добави, че актьорът се очаква да се върне в сряда.

По-късно представител на театъра каза, че на обичания актьор е направен скенер и медиците са казали, че той "ще се възстанови бързо и напълно“.

"Иън е в добро настроение“, каза говорителят. Очаква се той да се върне на сцената в сряда за дневното представление на пиесата.

За многодесетилетната си кариера, сър Иън Маккелан е влизал в десетки превъплъщения на Шекспирови герои: Ричард II, Кориолан, Яго, Ричард III, Крал Лир и Макбет. Той също така ще играе ролята на Хамлет в нова филмова адаптация, режисирана от Шон Матиас.

Евгения ТРИФОНОВА