На дискусия след прожекция на кино-хита "Опенхаймер“ в Лос Анджелис, актьорът Килиан Мърфи сподели как се е справял с холивудските стачки - "просто си бях у дома... ядях сирене“. Протестните действия бяха обявени по време на премиерата на филма в Лондон.

Емили Блънт, която също присъстваше, попита кога е спрял да яде сирене, на което Мърфи отговори: "Вчера“, т.е. десет дни след официалното приключване на стачката.

Фенове побързаха да се пошегуват със ситуацията, използвайки снимки от "Опенхаймер". "Когато доставката на сирене се забави" и "Той май сериозно излезе от мазето си, за да говори как яде сирене" са част от забавните коментари в Интернет.

Стачката на SAG-AFTRA (Гилдията на екранните актьори – Американската федерация на телевизионните и радио артисти) е един от най-големите моменти в историята на Холивуд. 160 000 членове на SAG-AFTRA се обединиха с 11 500 членове на Гилдията на писателите на Америка (WGA), за да организират протест срещу големите студиа поради несправедливи заплати, ИИ технологиите и разделянето на печалбите в новата ера на цифровия стрийминг. През юли коалицията нададе боен вик срещу Алианса на филмовите и телевизионни продуценти (AMPTP).

Преговорите между SAG-AFTRA и AMPTP се провеждаха от 2 до 11 октомври и бяха възобновени на 24 октомври. На 8 ноември беше постигнато предварително споразумение между двете страни. Стачката приключи на 9 ноември.