Тазгодишната церемония на 65-те награди "Грами" се проведе снощи в Лос Анджелис, а Бионсе, Лизо и Хари Стайлс са големите победители на вечерта.

Бионсе влезе в историята, след като с 88-мата номинация в кариерата си стана най-награждаваният артист на церемонията. Тя взе своите 29-и, 30-и, 31-ви и 32-ри трофеи и постави рекорд именно с 32-рата си награда "Грами" за най-добър денс/електронен албум.

По този начин тя изпревари унгарско-британския диригент Джордж Солти, чийто рекорд от 31 награди "Грами" се задържа повече от 20 години.

"Опитвам се да не бъда прекалено емоционална. Опитвам се да приема тази нощ“, каза звездата, приемайки наградата си, предава BBC.

Въпреки успеха си, Бионсе отново не получи желаната награда за албум на годината, която бе връчена на изпълнителя Хари Стайлс.

Той спечели престижната награда "Грами" за албум на годината с третия си албум "Harry's House" - най-лиричният издаван от музиканта досега, който съчетава дрезгави синтезатори и мека акустика с много лични текстове. Това беше изненадваща победа над големите фаворитки Бионсе и Адел.

В речта си британската звезда омаловажи важността на приза.

"В нощи като тази очевидно е толкова важно за нас да помним, че няма такова нещо като най-добро в музиката“, каза певеца.

"Не мисля, че някой от нас седи в студиото и взема решения въз основа на това какво ще ни донесе едно от тези“, каза още Хари.

Лизо получи "Грами" за запис на годината - наградата за цялостно изпълнение на песен - за сингъла си "About Damn Time".

Спечелването на наградата е нещо като завръщане за Лизо, която беше определяна като голямата победителка през 2020 г., но загуби шансовете си за голяма награда заради поп феномена Били Айлиш.